Skip Navigation | Accessibility

information, advice, guidance and learning materials in community languages

Borxhi
Debt

 
Mos u mashtroni – me gënjshtra! Keni kujdes nga mashtrimet
Tricks - don't get caught out! Beware of Fraud & Deception
Çka bëni nëse dikush ju thërret në telefon apo merrni ndonjë letër që ju keni marrë pjesë në një lojë shpërblyese? Nëse ju përgjgjrni këtyre ju mund të humbni me mija funta. Kjo fletushkë do të ju jap informata për këto mashtrime. Këto mashtrime janë mënyrat se si të vjedhin të holla nga ju.
 
Të drejtat tuaja për gjërat e blera
Buying Goods: Your Rights
Pamarrë parasysh çka bleni gjëra të dorës së dytë të reja nga dyqnet, pazari, katallogu apo ndonjë tregu tjetër ato duhen të jenë të kualitetit të mirë. Nëse gjërat që i bleni nuk punojnë menjëherë pasi që i keni ble ju mund të i ktheni dhe i kërkoni të hollat e paguara. Kjo fletushku ju tregon për të drejtat tuaja ligjore.